На 10 октомври отбелязваме Световния ден на психичното здраве, който тази

...
На 10 октомври отбелязваме Световния ден на психичното здраве, който тази
Коментари Харесай

Доброволци на БМЧК-Пловдив с акция в Световния ден на психичното здраве

На 10 октомври отбелязваме Световния ден на психологичното здраве, който тази година  преминава под мотото „ Психичното здраве е универсално човешко право “. 
Прочетете още
В Пловдив доброволци на младежката организация на Български червен кръст-Пловдив организираха дейности,чрез които предадоха своите послания за запазване на психологичното ни здраве.

Те поканиха психолози и украински майки с техните деца в своя парк на Младежкия рид в града.

За първи Денят се празнува през 1992 година по самодейност на Световната федерация по психологично здраве и цели повишение информираността на обществото за значимостта на психологичното здраве, както и за битката срещу стигматизирането на психологичните болести. 

Българският Червен кръст реализира действия по оказване на първа психична помощ и психосоциална поддръжка на уязвими групи от 1999 година Организацията продължава да развива потенциала си в посока повишение на квалификацията на своите доброволци за даване на качествена и навременна психосоциална поддръжка на уязвими групи. Обучени са хиляди доброволци, основани са екипи от експерти за оказване на първа психична помощ и психосоциална поддръжка, подготвени по методология на МФЧК/ЧП.  

Осигуряването на ефикасни стратегии по психосоциална поддръжка и психологично здраве на ранен стадий при незабавни филантропични обстановки е една от най-важните действия за понижаване на трайното страдалчество на популацията и БЧК работи интензивно в тази посока повече от 24 години. В град Пловдив беше създаден  Контактен център за психосоциална и психична поддръжка, като на тел. 080011466 всеки нуждаещ се може да получи безвъзмездна професионална помощ, оказана от подготвени експерти. Повече от 100 психолози, доброволци на организацията, са до най-уязвимите лица при положение на бедствия и рецесии от друг темперамент. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР